Szef kuchni poleca

Drukuj
Szef kuchni poleca

  • Gęsie żołądki po żydowsku  32 zł
    (Duszone w warzywach w sosie pomidorowym z dodatkiem musztardy, podane z kopytkami na maśle)
  • Rolada wołowa śląska 35 zł
    (Podana z kluskami śląskimi i kapustą modrą)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 35 zł
    (Podane z ziemniakami opiekanymi i kapustą modrą)
  • Półmisek szefa 47 zł
    (Trzy rodzaje mięsa: karczek, polędwica, schab, do tego podane frytki, ziemniaki opiekane, warzywa gotowane i surówki)
  • Schab w sosie borowikowym 32 zł
    (Podany z kluskami śląskimi i modrą kapustą)
  • Danie Drwala  25 zł
    (Kotlet schabowy z plackiem ziemniaczanym posypany serem, podawany z zasmażaną kapustą)
  • Schab po staropolsku 32 zł
    (Przeplatany boczkiem z sadzonym jajkiem, podany z frytkami i zestawem surówek)
  • Karczek po chłopsku z chrzanem 29 zł
    (Podane z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną)
  • Penne z grillowanymi kawałkami kurczaka 27 zł
    (W sosie śmietanowym z brokułami i dodatkiem sera blue)
  • Camembert panierowany z żurawiną  24 zł
    (Podany z frytkami i zestawem surówek)
  • Naleśniki ze szpinakiem w sosie jogurtowym  19 zł
    ()
  • Warzywa gotowane zapiekane żółtym serem  22 zł
    ()